Backup en mailen van de Crops Online Registratie App Database (Samsung)

Backup en mailen van de Crops Online Registratie App Database (Samsung)

Backup Crops Online Registratie App

Start de Crops Online app op en log dan niet in, maar klik op de onderstaande tekst “SETTINGS”:

Een soortgelijk scherm wordt geopend, scroll dan naar beneden en klik op de tekst “Backup database”:

Hier moet de vraag “Are you sure you want to backup teh database” met “Yes” beantwoord worden, waarna een backup gemaakt wordt.

Deze backup wordt op de tablet opgeslagen in de folder “cropsonlineapp\backups” en heeft een naam “cropsonline-<datum>T<tijd>.db3”.

Deze backup van de kan op meerdere manieren van de tablet gekopieerd worden. Bijvoorbeeld via de app “Mijn bestanden” op een Samsung device:

Op dit device staat in “Apparaatopslag” de folder “cropsonlineapp”:

In deze folder zit de folder “backups”

In deze folder staat zojuist aangemaakte backup van de database:

Door rechtsboven in het scherm op “Meer” te drukken krijg je dit menu waarin voor “Delen” gekozen kan te worden:

Hierna kan het te delen bestand geselecteerd worden, waarna op de knop delen gedrukt kan worden:

Tenslotte kan het programma gekozen worden, waarmee de backup gedeeld kan worden, bijvoorbeeld de “Gmail” om deze te mailen.

SmallBestOriginalRemove
    • Related Articles

• Registratie app database verversen op tablet

Soms is het nodig om de database op de tablet te verversen, zodat observation sheets die op de tablet zijn blijven hangen opgeschoond worden. Volg de onderstaande stappen om dit te doen. 1. Synchroniseer tablet naar Crops Online Synchroniseer de ...